'; Най-успешните хора трябва да са най-отговорните |

Най-успешните хора трябва да са най-отговорните

Кои са фазите на успеха и какво включва всяка от тях? Това е мнението на Васил Терзиев, споделено по време на второто издание на Forbes DNA of Success.

„Първата фаза е свързана с нашия личен успех. Ключовата дума е удовлетворение – от знание, признание, материален успех“, заяви Терзиев. “В тази фаза разбираш колко е важно твоят личен успех да дава отражение върху успеха на другите хора”, добави той.

“Във втората фаза, ключовата дума е радост – радост от споделения успех, от възможността да споделяш активите си – пари, време, знания, мрежа, така че да помогнеш на някой друг да е успешен. Щастието от това да промениш съдбата на някой друг е много по-голямо“, добави той Терзиев.

“Преминаването към третата фаза е с ключова дума отговорност – отговорност към успеха на другите. Това е фазата, в която осъзнаваш, че колкото по-успешен си, толкова по-важ­но е да бъдеш сред даващите, да създаваш предпоставките, които помагат на другите да успяват. Да въздействаш не само на тези, на които помагаш днес, но и на тези, които идват след тях и след тях. Да създаваш системната инфраструктура, така че те да имат по-различни реализации в живота, по-различни съдби. Защото само тогава има смисъл от всичко, което си направил“, каза още Васил Терзиев.

Според него най-успешните хора трябва да са най-отговорните, трябва да са онези, които не се примиряват с проблемите, а запретват ръкави да променят средата и бъдещето.

“Четвъртата фаза на успеха е да вдъхновиш тези, които днес са бенефициенти на инвестиции и подкрепа, да бъдат създатели утре, да помагат на следващото поколение предп­риемачи да повярват във възможностите си и да продължат да променят света около себе си”, споделя той.

Цялата реч може да видите и чуете във видеото: