'; Ще докажем, че може да се управлява много по-добре и много по-отговорно |

Ще докажем, че може да се управлява много по-добре и много по-отговорно

“Да спечелим доверието на софиянци с идеите ни за развитие на София. И да имаме успешен мандат – ще докажем, че може да се управлява много по-добре, много по-отговорно и за доброто бъдеще на всички софиянци.” Това заяви кандидатът за кмет на София Васил Терзиев в ефира на “Денят започва” по БНТ. Той е подкрепен от коалицията ПП-ДБ и “Спаси София”.

Терзиев коментира и кандидатурата на Антон Хекимян, който вчера беше издигнат от сегашните управляващи от ГЕРБ. “Не мога да кажа защо ГЕРБ чакаха до последно. И каква кампания ще правят. Нашата кампания е построена така, че да намерим решения на проблемите. Затова и правим толкова много срещи с хората и с бизнеса. Имахме много време да станем отбор с районните кметове, с общинските съветници. Отнема време да се опознаеш с всички хора и да започнете да работите заедно. В това отношение на г-н Хекимян ще му бъде трудно”, каза Терзиев. 

Решенията за системните проблеми на София

Терзиев обясни, че най-големите проблеми на столицата са системни. Всекидневните дребни проблеми – ремонт на ремонта, лоши улици, лоши тротоари – са резултат от тях. “Системните проблеми изискват системни решения – каква е визията ти за града, как планираш, какъв е моделът, как да не фаворизираш определени фирми или райони. Аз имам доста дълъг управленски опит в бизнеса, но принците на управление са еднакви. Трябва да имаш цел и визия, да можеш да работиш с хора, да ги мотивираш. Като управляваш хора, трябва да работиш с диалог и консенсус. Защото когато си на публична длъжност – кмет – работиш за 1.6 млн. души”, обясни Терзиев.

Той изложи и приоритетите след изборите. Според него ще се направи ревизия на всички големи договори, където има съмнения, че не е защитен публичният ресурс. След това бързо ще бъдат информирани гражданите. “Когато гражданите имат достъп до всички документи, когато поканиш организации и заинтересовани страни, когато подобриш заданията и документацията – това е прозрачност. Истинското информиране на гражданите е ключово, за да не се правят нещата проформа и да има реално обществено обсъждане по важните за София въпроси. Днес това е едно от най-счупените неща в София – гражданите не чувстват, че общината работи за тях.”, добави Терзиев.

Основният съперник ГЕРБ

ГЕРБ са основният конкурент за колицията на местните избори в София. “Не ни тежи националната политика – още от ден едно казахме, че ГЕРБ са ни основен съперник, няма да спестяваме критика към тях и ще покажем, че имаме по-добрите решения. Сделка за София не може да има. Ако има някакъв разговор, то той трябва да бъде публичен и да бъде ясно на всички защо се прави. Аз и екипът ми работим за убедителна победа на изборите и мнозинство в общинския съвет, за да изпълним политиките, които вярваме, че са най-добри за гражданите на София.  Защото когато имаш ясна идея какво искаш да постигнеш, споделил си го с гражданите, споделил си го с 61 човека в общинския съвет, и сте го обсъдили, добрата идея трябва да спечели”, заяви кандидатът за кмет.