'; Поклон пред паметта на жертвите на комунизма и нацизма |

Поклон пред паметта на жертвите на комунизма и нацизма

Днес Европа почита паметта на жертвите на престъпленията на комунизма и нацизма. На нацизма и комунизма! Двете еднакво мракобесни идеологии в историята на човечеството.

Няколко поколения са погубени от комунизма у нас, техните основни права са потъпкани и отнети, и насилствено е спряно развитието на една държава, която е била част от европейското семейство, имала е своите светли умове в науката, предприемачеството и политиката – всичко това е отнето, убито, потъпкано и безвъзвратно загубено за десетки години напред.

Човешкият ум трудно осъзнава мащаба на това ужасяващо престъпление, чиито последствия усещаме и до днес. Няма да спра да казвам, че не приемам нито една от тоталитарните анти-човешки власти от миналото – нито комунистическата, нито нацистката. Свободата и справедливостта са единствените доминиращи ценности в нашето общество и трябва да бъдат пазени от посегателство и оскверняване, така че да гарантираме, че в България никой и никога повече няма да изпитва скръбта и болката, причинени от комунистическия режим в България.

Живецът на нашето общество и държава беше потъпкван в продължение на десетилетия, но виждаме, че отново се събужда и това ще бъде моята основна мисия – да работя за европейското, демократично бъдеще на нашата родина.

Поклон пред паметта на жертвите на комунизма и нацизма. Няма да ви забравим.